ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ/ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

4ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης

 

 

Το Σχολείο μας ανήκει στην Δ.Δ.Ε Ξάνθης, η οποία με τη σειρά της ανήκει στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Α. Μακεδονίας&Θράκης. Το Σχολείο μας λειτουργεί στην πόλη της Ξάνθης και είναι ένα από τα τέσσερα Γενικά Λύκεια της πόλης μας.

Αυτός ο ιστότοπος ελπίζουμε να βοηθήσει στην καλύτερη ενημέρωση της κοινωνίας για τις δυνατότητες και δραστηριότητες του Σχολείου μας, αλλά και στην πληροφόρηση της εκπαιδευτικής κοινότητας σε ότι αφορά τις ανακοινώσεις του Σχολείου, την ηλεκτρονική διακίνηση εκπαιδευτικού υλικού, τα στοιχεία όσων απασχολούνται στο Σχολείο, τα θέματα που αφορούν τις σπουδές καθώς και οποιαδήποτε άλλη χρήσιμη πληροφόρηση.

 

Η σελίδα του σχολείου μας στο facebook είναι ανοιχτή σε όλους. Μπορείτε να σχολιάζετε, να ανεβάζετε φωτογραφίες κ.τ.λ. Περιμένουμε την ενεργή συμμετοχή σας.

 Ιστορική Αναδρομή

Το Σχολείο ιδρύθηκε το 1999 ως συνέχεια του 1ου Τεχνικού Λυκείου Ξάνθης και τις 3 πρώτες χρονιές συστεγάστηκε με το 1ο ΕΠΑΛ Ξάνθης.

Από το 2002 και μετά συστεγάζεται με το 5ο Γυμνάσιο Ξάνθης με την υπόσχεση ότι θα μεταφερθεί σε δικό του κτίριο, υπόσχεση η οποία έμεινε στα λόγια.                                                                                                                           

Το 2011 παραχωρήθηκε από το Δήμο Ξάνθης οικόπεδο και έκτοτε εκπονούνται οι μελέτες κατασκευής του κτιρίου, αφήνοντας έτσι μια ελπίδα ότι το 4ο Λύκειο θα αποκτήσει επιτέλους δικό του υπερσύγχρονο κτίριο.

 

              .                              ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

                                   Σχολ. έτος 2018-19

     

Η Διευθύντρια κ.Σοφία Αυγέρη και ο Σύλλογος Διδασκόντων εύχονται καλή, δημιουργική και εποικοδομητική σχολική χρονιά σε όλους τους/τις μαθητές/τριες, τους/τις εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

                                 

 

 

                                                                                                                                                                                      O Αγιασμός θα τελεστεί στις 11/09 στις 10:00πμ, οι μαθητές/τριες παρακαλούνται να έχουν τι τσάντες τους μαζί τους για θα πάρουν τα βιβλία τους.

 

 

                                   Σχολ. έτος 2017-18

Τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 29/06 μετά τη 01:00 το μεσημέρι.

Μέχρι την Πέμπτη 28/06 οι μαθητές/τριες που εξετάστηκαν πανελλαδικά και οι υποψήφιοι/ες με το 10% να περάσουν από το σχολείο για να πάρουν τους κωδικούς για το μηχανογραφικό τους. Οι μουσουλμάνοι/ες που εξετάστηκαν πανελλαδικά να φέρουν μαζί τους και πιστοποιητικό γέννησης όπου πρέπει να αναγράφεται το θρήσκευμα.

 

Η εγγραφή στην επόμενη τάξη γίνεται μόνο από τους κηδεμόνες των μαθητών/τριών και απαιτείται αντίγραφο της ηλεκτρονικής δήλωσης εγγραφής

Το ειδικό μάθημα των Αγγλικών θα εξεταστεί στο 2ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης, την Παρασκευή 22/06 στις 10:00 π.μ

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα των μετεξεταστέων έχουν ανακοινωθεί. Η Α' και η Β' Λυκείου μπορούν να παίρνουν τους Ελέγχους Επίδοσης μέχρι τις 29/06.

Τα αποτελέσματα λόγω τεχνικού προβλήματος στο myschool δεν θα ανακοινωθούν σήμερα 18/6. Θα περιμένετε νέα ανακοίνωση μας.

 Τα απολυτήρια της Γ' Λυκείου είναι έτοιμα. Τα αποτελέσματα της Α' και Β' Λυκείου θα ανακοινωθούν το μεσημέρι της Δευτέρας στις 18/6 και από την Τετάρτη 20/6 μπορείτε να παίρνετε τους βαθμούς σας.

 

Χρόνια πολλά στους/στις μουσουλμάνους/ες μαθητές/τριες για το Μπαϊράμ και στις οικογένειες τους

 

Οι μαθητές/τριες που μετακινούνται κατά την διάρκεια των Πανελλαδικών θα πρέπει να βρίσκονται στη στάση των λεωφορείων των χωριών τους στις 06:30 το πρωί. Όλοι/ες οι εξεταζόμενοι/ες θα πρέπει να έρχονται στο σχολείο στις 07:30 το πρωί.

 

Aγώνας επιχειρηματολογίας μεταξύ του 1ου Λυκείου και του 4ου Λυκείου σε εκδήλωση του 1ου Λυκείου. Συγχαρητήρια στους/στις μαθητές/τριες και των δυο σχολείων.

 

 

Συγχαρητήρια στην ομάδα του 4ου ΓΕΛ για τη συμμετοχή της στην εκδήλωση-διαγωνισμό Kahoot με τίτλο " Η Ευρωπαϊκή Ένωση- το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κι εμείς" . Ο αγώνας είναι πιο σημαντικός από τη νίκη και μας κάνετε πραγματικά υπερήφανους/ες με κάθε συμμετοχή σας σε εκπαιδευτικές δράσεις. Ευχαριστούμε το 2ο ΓΕΛ για τη φιλοξενία και τα συγχαρητήρια μας στους νικητές/τριες.

 

 

 

 

 

 

Συγχαρητήρια στους/στις μαθητες/τριες μας ΒΑΛΜΑ ΔΗΜΗΤΡΗ,ΧΑΤΖΗΦΩΤΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΣΑΒΒΙΔΟΥ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ, ΝΤΕΡΕΜΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΣΟΦΤΑ ΕΜΙΝΕ, ΙΜΑΜ ΑΤΣΕΛΙΑ, ΜΑΧΜΟΥΤ ΣΕΡΙΝ και στον συντονιστή του project κ. Ευαγγελίδη Βασίλειο για το βραβείο του ΝΙΚΗΤΗ για τη συμμετοχή τους στο city lab 2018/ Ρολόι των νέων " Ένα νεανικό εργαστήρι ιδεών για την Ξάνθη" για το project στη θεματική " Smart city". Βραβείο Ρητορικής ΧΑΤΧΗΦΩΤΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

 

Από τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Συγχαρητήρια στους/στις εκπαιδευτικούς κ.Αθανασιάδη Aναστάσιο, κ. Φυλαχτάκη Δέσποινα και κ.Τσικρίκη Κυριακή για την άψογη διοργάνωση!

 

 

Από τη βράβευση των μαθητών/τριών από την κ. Αγγελοπούλου Άννα, σύμβουλο Φιλολόγων, για τη συμμετοχή τους στο 6ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο: " Ο Κωνσταντινοπουλίτης Γεώργιος Θεοτοκάς".

 

 

ΘΕΜΑ: ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ - ΔΗΛΩΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΕΛ ΕΤΟΥΣ 2018.                                Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι/ες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους σχετική Αίτηση-Δήλωση εντός του Μαρτίου του έτους συμμετοχής τους. Πιο συγκεκριμένα με την Φ.253/193309/Α5 (ΦΕΚ 2647 Β΄/2015) Υ.Α., όπως τροποποιήθηκε με την Φ.253/16678/Α5 (ΦΕΚ 353 Β΄/2018) ορίζεται ότι οι μαθητές/ριες της Γ΄ τάξης ημερήσιου και Δ΄ τάξης εσπερινού Γενικού Λυκείου οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ημερήσιου ή εσπερινού Γενικού Λυκείου αντίστοιχα, υποβάλλουν στο Λύκειο φοίτησής τους σχετική Αίτηση – Δήλωση. Την Αίτηση – Δήλωση υποβάλλουν και οι κάτοχοι απολυτηρίου Γενικού Λυκείου ή Ενιαίου Λυκείου ή άλλου τύπου Λυκείου ή αντίστοιχου Σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή δευτεροβάθμιου κύκλου σπουδών Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ), καθώς και οι κάτοχοι ισότιμου τίτλου Επαγγελματικού Λυκείου (πτυχίο Β΄ κύκλου ΤΕΕ, ΤΕΛ, ΕΠΛ), εφόσον επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του Γενικού Λυκείου οποιοδήποτε άλλο έτος από αυτό που απέκτησαν τον απολυτήριο τίτλο τους. Ως προθεσμία για την υποβολή της Αίτησης – Δήλωσης των υποψηφίων που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ έτους 2018, ορίζεται το χρονικό διάστημα από την Παρασκευή 16 ως και την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018.

 

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) Ξάνθης σε συνεργασία με το 3ο ΓΕΛ και τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου, 2ου, 3ου και 4ου ΓΕΛ και 1ου και 2ου ΕΠΑΛ διοργανώνει Ημερίδα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα: «Γνωρίζω Σχολές και Επαγγέλματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης». Σκοπός της Ημερίδας είναι η έγκαιρη, έγκυρη και διεξοδική ενημέρωση σχετικά με πολλές Επιστήμες και Επαγγέλματα που ενδιαφέρουν πρωτίστως του υποψηφίους της Γ' Λυκείου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η Ημερίδα πρόκειται να διεξαχθεί το Σάββατο 28/3/2015 και ώρες 5:00μμ-7:30μμ. Ο τόπος διεξαγωγής θα είναι οι αίθουσες διδασκαλίας του 3ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης. Περίπου εικοσιπέντε (25) διακεκριμένοι Επιστήμονες και Επαγγελματίες θα παρουσιάσουν μέσα σε ένα εικοσάλεπτο υπό την μορφή διάλεξης εικοσιπέντε (25) διαφορετικές Επιστήμες και Επαγγέλματα και πιο συγκεκριμένα το αντικείμενο των σπουδών τις επαγγελματικές επιλογές και τις προοπτικές των συγκεκριμένων κλάδων στη νέα οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα της χώρας μας. Οι συγκεκριμένοι επιστήμονες-επαγγελματίες σε ξεχωριστές αίθουσες θα δώσουν τρεις (3) διαλέξεις συνολικά, σαράντα (40) λεπτών η κάθε μία με ερωτήσεις και συζήτηση, ώστε οι μαθητές/τριες να μπορούν να παρακολουθήσουν μέχρι τρεις διαφορετικές Επιστήμες του ενδιαφέροντός τους κατά τη διάρκεια της Ημερίδας.

 

Εκδήλωση για την 6 Μαρτίου- ημέρας κατά της ενδοσχολικής βίας

 

 

Online εκδήλωση με τίτλο "Our Cultural Heritage" για το πρόγραμμα etwinning "Every child is an artist"

 

 

 

Επίσκεψη στο τμήμα Μοριακής Βιολογίας Αλεξανδρούπολης. Απομόνωση, πέψη,DNA με περιοριστική ενδονουκλέαση και ηλεκτροφόρηση.

 

Δεδομένων των ακραίων καιρικών φαινομένων που τείνουν να ενταθούν και του παγετού, όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ξάνθης θα παραμείνουν κλειστές την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018 για την ασφάλεια και προστασία των μαθητών.

Προκήρυξη εκπαιδευτικής επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη στις 1/3/2018 για 65 μαθητές/τριες και 4 συνοδούς με καταληκτική ημερομηνία τη Τρίτη 20/2 μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι.

 

 Προς Τουριστικά γραφεία

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για μετακίνηση στο ΚΠΕ Βιστωνίδας                           (Φάκελος Εκπαίδευση/εκδρομές)

 

Πρόσκληση Παρουσίασης Στρατευσίμων στις ΣΥ (Κατάθεση δελτίου απογραφής γεννηθέντων το 2000)

 https://myschool.sch.gr/help/myschool_prosklisi_strateusimwn_klasi_2021.pdf

 

 

    Τις προσφορές των τουριστικών γραφείων για την 4ήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη θα τις βρείτε στo φάκελο εκπαίδευση- εκδρομές.Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί με το τουριστικό γραφείο ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ travel.

                            

 

 

                   Χριστουγεννιάτικη γιορτή 4ου ΓΕΛ

Συγχαρητήρια στους/στις μαθητές/τριες μας και την εκπαιδευτικό κ. Μαρία Μπαλτατζίδου για την εξαιρετική διοργάνωση της χριστουγεννιάτικης γιορτής του σχολείου!

 

 

 

                                        ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

O πρόεδρος του 15μελούς μας παραδίδει το ποσό που μάζεψαν τα παιδιά μας (180 ευρώ) στη Μητρόπολη υπέρ του τραπεζιού της αγάπης! Την Τετάρτη 20/12 η Α Λυκείου ( χριστιανοί και μουσουλμάνοι) βοήθησε μάλιστα στην προετοιμασία του μεσημεριανού και γύρισε στο Σχολείο ενθουσιασμένη!

 

                                 ΗΜΕΡΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

Συγχαρητήρια σε όλους τους/τις αιμοδότες/τριες μαθητές /τριες μας που συμμετείχαν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης η "Αγάπη".

 

 Εξαιρετική ήταν η εορταστική εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου του σχολείου μας. Ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους κ. Τεκέογλου Ιωάννη, τον κ. Μουλούδη Δημήτριο και τον κ. Ευαγγελίδη Βασίλειο για την άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης! Συγχαρητήρια στους μαθητές/τριες για τη βράβευση τους για την άριστη σχολική επίδοση της περσινής χρονιάς καθώς και όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες που παρακολούθησαν την εκδήλωση για την άψογη συμπεριφορά τους!

 

.

Ο αγιασμός του σχολείου θα πραγματοποιηθεί στις 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 10 π.μ Οι μαθητές/τριες μας παρακαλούνται να έχουν τις σχολικές τσάντες τους γιατί θα τους/τις δοθούν τα σχολικά βιβλία.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

1) ΓΙΑ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΤΙΣ

6 , 13, 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017.

2) ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ/ΝΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΣΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ

ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ.

 

 

 

 

 

 

 

© 2013 4o Γενικό Λύκειο Ξάνθης :: Σχεδίαση - Υλοποίηση: Παναγιώτης Κεχαγιάς ΠΕ03 :: Hosted by SCH